30-08-2014 Nordenau MTB-Marathon, Nordenau (D)

Vandaag voor het tweede opeenvolgende jaar van start voor de 90km van Nordenau, inderdaad over hetzelfde parcours als vorig jaar. De dag begon niet helemaal vlekkeloos want thuis wat spullen vergeten waaronder de fietscomputer, maar het weer was goed (droog) en dat maakte veel goed. De eerste kilometers was het erg druk door de massastart, maar na een aantal klimmetjes werd het beter. Parcous lag er goed bij, veel droge stukken en soms een beetje modder. Veel beter als vorige week in Houffalize.

Na zo’n 17km was het even schrikken want ineens werd er geroepen in een korte singletrack afdaling, bleek te zijn omdat Fred gevallen was. Ik zat er misschien een half minuutje achter, maar er waren al andere bikers te hulp geschoten. Waarschijnlijk was het een sleutelbeenbreuk (hoorde ik ook na de wedstrijd). Echt balen dat je dit weer gebeurt Fred, veel sterkte gewenst!

Even later moest ik in een modderige singletrack afdaling even van de fiets, was waarschijnlijk de lastigste afdaling van de dag. Niet veel later was ik weer bij start/finish.

Daar was het rechts houden om de eerste Zusatsrunde in te gaan. In de tweede lange klim moest ik alleen het laatste steile grasstukje lopen omdat het te glad was. Verder was de hele ronde goed te rijden. Ergens halverwege de ronde vroeg iemand langs de kant naar een pompje, daar gestopt en zijn band opgepompt. In de laatste klim was het eerste stuk vrij zwaar door de modder, maar goed omhoog kunnen rijden.

Uiteindelijk na 3:30u zat de eerste zusatzrunde erop en ging ik de tweede en laatste ronde in. Klimmen ging nog lekker en vooral de allerlaatste klim hard omhoog gereden om daarna in 5:02:53 te finishen. Daarmee zijn ook de 4 finishes voor de marathon cup binnen!