20-09-2015 MH2D, Libeek

Na een hele hoop buitenlandse wedstrijden was het weer eens tijd voor een rondje door Zuid-Limburg. De MH2D is daarvoor altijd een mooie gelegenheid.

Enkele stats:

Afstand: 70km

Hoogtemeters: 1300hm

Weer: Droog. Afwisseling van zon en wolken. Tussen de 12 en 18 graden.

Parcours: Veel korte klimmetjes, singletracks en landwegen.

Dit jaar werd het feitenlijk alleen een MH1D. Werk en zwemlessen zorgden ervoor dat ik alleen op zondag kon rijden. Ik had wel al op vrijdagavond het startnummer opgehaald zodat ik op zondag meteen van start kon gaan.

Om ongeveer 7:20 vertrok ik thuis richting Libeek. Het was droog en niet al te koud. Ik nam de offroad afdaling van de Rasberg en daar leek het wel een natte en modderige rit te gaan worden. De rest van de rit naar Libeek reed ik over de weg.

Om 7:55 ging ik dan van start voor de 70 kilometer. Er waren wel redelijk wat plassen op de paden, maar de modder viel gelukkig nog mee. Al na een paar kilometer in de Voerstreek ontbraken de pijlen bij een splitsing. Een biker die me tegenmoet kwam wist de weg niet. Ik had wel de GPS route op mijn fietscomputer gezet, maar die leek ook niet helemaal te kloppen. Ik had echter wel een idee hoe de route moest lopen en na een paar honder meter kwamen we weer pijlen tegen.

2015-09-20 - 02 - MH2D, Libeek_sportograf-70567185

Na een paar kilometer Voerstreek ging het weer terug richting St. Geertruid. Bij Eckelrade hingen de pijlen weer verkeerd, ze wezen naar rechts waar we naar links moesten. Ook even later in Cadier en Keer ging het weer mis, voor de rijksweg hing een bordjes linksaf maar aan de rijksweg blijkbaar een bordje rechtsaf. Een paar honder meter verder was ik de weg weer kwijt en besloot ik maar de GPS route te volgen tot camping Mooi Bemelen waar de verzorging was. Zo slecht had ik de uitpijling nog niet eerder meegemaakt bij de MH2D, maar na deze stop was dit gelukkig wel in orde.

We reden via Bemelen naar de hellingbossen van de Dellen. Bij de passage van de Geulhemmerberg was ik weer op een paar honderd meter van huis. De route ging verder door de hellingbossen richting Valkenburg, toch wel het leukste stuk van de route met een paar lastige steile klimmetjes. In Valkenburg reden we de Daalhemerweg een stukje op, waarna het linksaf offroad verder ging. Na een kort stukje asfalt volgde een steile afdaling over trappen die ik nog eens moet oefenen. Ook het pad daarna met nog een steil scherp bochtje naar links was leuk.

Net voor de afdaling naar het Gerendal was het even dringen met iemand die wilde inhalen, maar bovenaan de afdaling koos ik een goede lijn en kon meteen nog iemand voorbij steken. Even later ging het weer vrij steil bergop over een smal pad waar ik Maureen van Valid nog tegenkwam. Er was net genoeg ruimte om links nog de langzamere deelnemers te kunnen passeren.

In de buurt van de top van de Dodeman was de 2e verzorging. Na de oversteek van de rijksweg Maastricht-Gulpen ging het een klein stukje over de Gulpenroute en de laatste 10 kilometer over de St. Geertruidroute terug naar Libeek.

Even voor 12 uur was ik weer in Libeek. Na het afspuiten van de fiets en het inleveren van het stuurbordje reed ik terug naar huis. Ook dit jaar was het weer een leuke route met toch weer wat paden die ik nog niet kende, zoals de singletrack tussen Eckelrade en Cadier en Keer en het pad van de Brakkeberg naar Berg. De regen van de afgelopen tijd zorgt er in Zuid-Limburg altijd meteen voor dat de bovenlaag glad wordt, maar het viel gelukkig goed mee en alles was te fietsen.