30-05-2019 Les cimes de Waimes, Waimes (B) (DNF)

In 2014 reed ik Les cimes de laatste keer, daarna werd deze mooie marathon een aantal jaren niet gereden en kon ik er een paar keer niet bij zijn door andere verplichtingen op Hemelvaartsdag. Vandaag mocht ik eindelijk weer eens afreizen naar Waimes.

Enkele stats:

Afstand: 90km

Hoogtemeters: 1790hm

Weer: Droog, bewolkt

Parcours: mooie route door de Ardennen, de eerste helft van de toch minder technisch dan verwacht over meer brede en veelal droge paden.

Uit mijn eerdere deelnames was mij bijgebleven dat Les cimes een marathon was met vooral in de eerste 50 kilometer flink wat technische passages. Ik koos er daarom voor om met mijn Turner Sultan fully af te reizen naar Waimes. De Sultan had echter wel een probleem want er was sinds een paar weken een dun haarscheurtje te zien in de lak boven het bottom bracket. De bandenkeuze op de Sultan was met een Maxxis Minion DHF voor ook niet optimaal voor een marathon.

Na ruim op tijd te hebben geparkeerd bij het voetbalveld en te hebben ingeschreven in de gebruikelijke zaal ging de marathon om 9 uur van start. We draaiden Waimes uit langs het voetbalveld waar de auto stond.

De paden die volgden waren minder technisch dan ik had verwacht. Zo was er altijd na een kilometer of 20 een steile afdaling met bovenaan een aantal bochten die ik nog nooit had gereden. Ik verheugde mij erop deze afdaling nu wel te overwinnen, maar dit soort technische stukken leek ingewisseld te zijn voor meer bredere paden.

De traditionele jagers met de trompetten kwam ik wel tegen onderweg, altijd een mooi gezicht. Het fietsen liep echter niet zoals ik wilde en ik maakte mij wel zorgen over de barst bij het bottom bracket. Dit maakte dat ik ongeveer half koers, vlak voor de klim bij de steengroeve, besloot om te stoppen. Met gemengde gevoelens reed ik terug naar de auto in Waimes. Teleurgesteld in mijzelf dat ik de wedstrijd niet had uitgereden, maar toch ook wel blij dat ik eindelijk weer eens in Waimes was geweest. En met de ambitie om volgende jaar terug te keren om de wedstrijd weer uit te rijden op een andere fiets.