24-08-2014 Houffamarathon, Houffalize (B)

Mijn post op het forum van Mountainbike.nl over deze wedstrijd:

Ik heb vandaag de 120km wedstrijd gereden. Het parcours van de eerste 70km was veel beter dan vorig jaar, minder lange stukken asphalt en brede paden en meer lastige klimmen en singletracks. De laatste 50 km vond ik vorig jaar al goed en waren niet gewijzigd. Het weer was prima vandaag, op een paar druppels regen na was het droog. Alleen door de regen van de afgelopen weken was er veel modder en water op het parcours. Op een aantal stukken was het soms bijna zwemmen of tot de assen in de blubber. Een aantal klimmen moest ik lopen omdat ze voor mij te glad waren geworden. De afdalingen waren eigenlijk allemaal goed te doen (vind de klimmen bij deze marathon lastiger dan de afdalingen). De organisatie vond ik weer heel goed. Route was duidelijk aangegeven, veel verzorgingsposten met voldoende keuze. Alleen op de rij bij de afspuitplaats heb ik maar niet gewacht. Uitslagen heb ik ook nog niet kunnen vinden, ik denk dat ze op de website van de Houffamarathon zelf zullen verschijnen als vorig jaar.