22-05-2016 Schinder(Hannes) MTB Marathon, Emmelshausen (D)

De Schinder(Hannes) MTB marathon reed ik al twee keer eerder. Voor thuis werd er regen voorspeld, maar in Emmelshausen beloofde het een mooie dag te worden.

Enkele stats:

Afstand: 104km

Hoogtemeters: 2500hm

Weer: Droog, zonnig. Temperatuur Tussen 15 en 25 graden.

Parcours: Vooral in de eerste 30-40 kilometer veel vaak niet al te lastige trails, afgewisseld met brede bospaden en slecht lopende paden door weilanden.

Even na 5 uur liep de wekker af. De start in Emmelshausen is al vroeg om 8:30u, dus met een autoritje van 1:45u voor de boeg was het vroeg vertrekken. De reis verliep zonder problemen. Ruim op tijd stond ik in het startvak, verder naar achteren starten was me hier niet zo goed bevallen vorig jaar. Vandaag geen arm- of beenstukken en geen regenjas want het was mooi zonnig en warm weer.

Stipt op 8:30u gingen we van start. De origanisatie had aangekondigd dat de route gelijk was aan die van vorig jaar. Na een snelle “Einfuhrungsrunde”  van 8 kilometer waren weer terug bij start-finish. De snelheid lag hoog, bijna 30km/u stond op mijn teller. Nu kwamen de eerste trails. Veel waren eenvoudig te rijden. In de eerste 20 kilometer waren er twee wat lastigere afdalingen met vooral boomwortels. Ook moesten we een paar keer door een beekje.

2016-05-22 - 07 - Schinder(hannes) MTB Marathon, Emmelshausen (D)_sportograf-77916467

Vers gemaaid hobbel weiland bergop pffff…

Bij de afdaling rond 20km reed ik vorig jaar lek. Nu ging alles goed gelukkig. Af en toe waren er een paar strookjes modder onderweg. Daarna passeerde ik onderweg ergens Theo met zijn TA maat, met hem zou het een beetje stuivertje wisselen blijven tot aan de finish.

Bij ik dacht de 2e verzorgingspost liet ik mijn bidon bijvullen. Daarna ging het meteen stijl omhoog. Het pad was erg hobbelig en toen mijn voorganger afstapte kon ik niet langs en moest ik ook lopen. Een dame waar ik een tijdje achter had gezeten verdween zo uit het zicht.

2016-05-22 - 12 - Schinder(hannes) MTB Marathon, Emmelshausen (D)_sportograf-77908454

De kleur van dit weiland past goed bij de fiets.

In de tweede helft van de wedstrijd volgden meer slecht lopende weilandpaden. Ook was er het nodige goed lopende klimwerk met af en toe een steil stukje erin en er waren ook nog een paar mooie trail afdalingen. Bij de laatste verzorgingspost op 10km voor het einde reed ik nogsteeds bij Theo in de buurt en ook Eltjo kwam nu in de buurt. Eltjo moest ik uiteindelijk net voor de laatste klim naar Emmelshausen laten gaan. Net iets na 14u was ik bij de finish in Emmelshausen.

2016-05-22 - 17 - Schinder(hannes) MTB Marathon, Emmelshausen (D)_sportograf-77907969

In de buurt van de laatst verzoringspost met Theo in de achtergrond.

2016-05-22 - 19 - Schinder(hannes) MTB Marathon, Emmelshausen (D)_sportograf-77912434

En een paar minuten later “im Wald”.

Schinder(Hannes) was dit jaar zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Doordat de paden er snel bijlagen lag het tempo ook vrij hoog. Dit werd nog verstrekt doordat er onderweg een paar bekenden in de buurt reden, om niet te lossen moest er soms toch goed worden doorgereden. Gelukkig wordt de conditie steeds beter..