20-03-2016 Raid VTT du Sart-Tilman

Bij de Raid du Sart-Tilman kunnen een aantal dagen regen het parcours omtoveren tot een modderbad. De afgelopen week was het echter vrijwel droog geweest, op naar Sart-Tilman dus.

Enkele stats:

Afstand: 50km

Hoogtemeters: 1300hm

Weer: Droog, bewolkt met een heel klein beetje lichte miezer. Rond de 6 graden.

Parcours: Vooral in het begin droog, aan het einde van de ronde veel modderige bospaden. Verder een afwisseling van breden paden met singletracks en 1 a 2 lastigere afdalingen. 

Na een nummerbordje te hebben gehaald vertrok ik stipt om 8 uur bij de start. Ik ging in ieder geval voor 1 ronde van 50 kilometer en misschien zou ik er net als 2 jaar gelden daarna nog een kleiner rondje aan vastplakken. De eerste 8-9 kilometer tot de splitsing van de 25 kilometer afstand gingen vlot en waren vrij gemakkelijk. Daarna volgde een stuk met daarin de 1 a 2 wat lastigere afdalingen in de ronde. De afdalingen lagen er goed bij en waren dan ook goed te rijden.

Bij kilometer 15 volgde de eerste post en de splitsing met de 35km. Met een paar stukken peperkoek in de hand reed ik pardoes de weg van de 35km in, maar dit was gelukkig goed aangegeven dus snel zat ik weer op de 50km route.

2016-03-20 - 02 - Raid VTT du Sart-Tilman, Angleur (B)_12823248_959567324091676_7776813463556175595_o

In het parcours zat ook de bekende singletrack langs de rivier waarin ook twee loopstukjes zaten. Verder waren het toch veel bredere paden. De laatste 15 tot 20 kilometer werd het erg druk op het parcours doordat de kortere afstanden er weer bij kwamen. Ook de bospaden werden steeds slechter begaanbaar doordat deze steeds modderiger werden. Omdat iedereen op een smal spoortje achter elkaar aanreed was inhalen hier steeds lastiger. Op sommige plekken was er niet eens een smal spoortje door de blubberbak heen…

Het idee om een redelijke tijd neer te zetten en er nog een tweede rondje aan vast te plakken had ik nu wel laten varen. Bij de resterende verzorgingsposten stopte ik dan ook op mijn gemak. Uiteindelijk finishte ik even na 11 uur met precies 50 kilometer op de teller.